Dutch Digital Leader Award

 

We leven in een tijd van Digitale Transformatie. Er is feitelijk geen markt of organisatie die niet geraakt wordt door deze transitie. We zien nieuwe organisaties, bedrijfsmodellen en processen ontstaan die ook nog eens met steeds grotere snelheid tot stand komen.

We werken, winkelen, ontspannen, leren en leven in een digitale wereld. Wie zijn de mensen die deze digitale transformatie leiden? Waar zitten ze in de organisatie? Of zijn ze te vinden buiten de organisatie?

Het besef dat we een groot tekort hebben aan Digital Leaders begint door te dringen. De nodige organisaties, waaronder de Europese Commissie, zijn dan ook bezig met programma’s om de ontwikkeling van Digital Leaders te bevorderen.

De ‘Dutch Digital Leader Award’ is een initiatief om deze personen te identificeren en te waarderen. Wij willen met de zoektocht naar Digital Leaders levende voorbeelden en rolmodellen geven.

Kandidaten worden beoordeeld op hun vermogen om de digitale verandering te leiden over de hele organisatie, nieuwe bedrijfsmodellen te initiƫren die nieuwe inkomsten genereren en in hoeverre de relevante technologie is gebruikt vanuit het digitale ecosysteem.


De volgende ICT organisaties ondersteunen deze prijs

ASL BiSL, BPM-Forum, BTG, CIONET, eSociety Platform, Executive People, Hogeschool Utrecht, ICT-Update, iPoort, KIVI en NGI-NGN.


Meet the jury


jury

De leden van de vakjury zijn Corinne Avelines (CDO AkzoNobel), Robbert Bakker (CDO Aegon), Arnoud Klerkx (CBTO Sanoma Learning), Jeroen Verkroost (CDO de Pers Groep), Frits Bussemaker (Partner CIONET) en Paul Piebinga (General Manager Mobiquity Europa en sponsor van de prijs).


De volgende procedure wordt gevolgd voor het selecteren van de winnaar:


  1. Oproep aanmelden kandidaten via de verschillende kanalen.
  2. Pre-selectie van een shortlist van maximal 10 kandidaten door de vakjury.
  3. Benaderen 10 kandidaten met verzoek om mee te werken aan de Dutch Digital Leader Award en presentatie van de voorwaarden.
  4. De kandidaten worden verzocht een vragenlijst in te vullen die toetst in hoeverre deze aan de criteria van de vakjury voldoet van een Digital Leader.
  5. Op basis van de reacties selecteert de vakjury 3 finalisten. Deze worden bekend gemaakt door de vakjury.
  6. De vakjury heeft een persoonlijk interview met de 3 finalisten.
  7. De vakjury zal op basis van de 3 interviews de winnaar selecteren.
  8. De Winnaar ontvangt de Dutch Digital Leader Award uit handen van Paul Piebinga tijdens het Management & IT Symposium op 10 december.


De winnaar wordt uitgenodigd om een presentatie te geven op het ‘e-Skills for Jobs congres’ van de Europese Commissie als onderdeel van het Nederlandse voorzitterschap van Europa op 16 maart in Amsterdam!


We nodigen iedereen uit om een kandidaat voor te dragen.


Weet u iemand die voldoet aan het profiel van een Digital Leader, stuur dan uw suggestie naar  digitalleader@mitsymposium.nl